V Rusovciach dokončili posledné úpravy cezhraničnej cyklotrasy

21.12.2012 Bratislava

Bratislava 21. decembra (TASR) - V bratislavských Rusovciach dnes vymaľovaním dopravného značenia definitívne ukončili práce na projekte Eurovelo 6, ktorý vďaka trase Rusovce - Čunovo - Rajka - Bezenye prepojil slovenské a maďarské cyklotrasy. Viac ako tretina z celkovej dĺžky cyklotrasy (16,5 km) vedie práve cez mestskú časť Rusovce.

"Nová trasa sa vybudovala spojením nových úsekov s už existujúcimi cyklotrasami, ktoré prešli úpravou," uviedla pre TASR prednostka Miestneho úradu v Rusovciach Oľga Gáfriková. Na slovenskej strane sa začína v Rusovciach na Balkánskej ulici, odkiaľ vedie po rameno za záhradkárskou osadou, ďalej pokračuje po existujúcej cyklotrase smerom ku kanálu, k spodnej komunikácii. Tam sa napája na existujúcu cyklotrasu smerom do Čunova a pokračuje po telese hrádze popri Čunove až do Rajky a Bezenye.

Projekt spojenia cyklotrás, ktorý sa realizoval v priebehu novembra 2011 až decembra 2012, bol podporený z Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Maďarská republika 2007-2013. Má aj spoločnú internetovú stránku www.bezenye.hu/eurovelo6/, informovala ďalej Gáfriková. Dodala, že celkové náklady na vybudovanie projektu dosiahli viac ako 2.160.000 eur.
 

Vyberte región